top of page

Vastgoedbeheer

Gebouwenbeheer vereist niet alleen administrative kennis, maar zeker ook bouwkundige kennis: Maken van een MJOP, Meer Jaren Onderhouds Planning: Een bouwkundige opname van uw vastgoed en vervolgens een planning maken voor het onderhoud voor de komende decennia, kan op lange termijn grote kosten voorkomen. Juist bij monumentale panden is specialistische kennis voor opname en planning vereist. 

Nadat uw pand gerestaureerd is, is het juist belangrijk om onderhoudswerkzaamheden vroegtijdig in te plannen. Een jaarlijkse controle van uw pand, kan de Monumentenwacht voor u verzorgen. Vaak is dit ook verplicht (wanneer u subsidie heeft ontvangen voor een restauratie) De uitkomsten van deze jaarlijkse check wordt gerapporteerd. Hiermee kunt u de uit te voeren onderhoud direct uit-(laten)voeren. De kleinste mankementen, kunnen bij niet verhelpen, op termijn grotere onderhoudskosten met zich meebrengen. 

De verhuur van woningen/appartementen vereist ook bouwkundige kennis: wat zijn de mogelijkheden om uw verhuurde eenheid evt op te waarderen met de juiste isolatie maatregelen. Niet alleen degelijk en estetisch fraai, historisch verantwoorde ramen en kozijnen, dragen bij aan het woongenot, ook de juiste gevel of dakisolatie zullen huurders waarderen, waardoor ze langer blijven wonen en dus minder huurderving zal plaats vinden. Isolatiemaatregelen kosten geld en dat komt ten goede aan alleen de huurder, horen wij wel eens zeggen. Maar tevreden huurders blijven langer wonen en investeren dan vaak ook zelf meer in de woning. Elke huurwisseling kost de eigenaar meestal ook geld. Wanneer u verbeteringen heeft aangbracht, kunnen wij een juiste huursom bepalen, aan de hand van het puntenstelsel van de huurcommissie. 

Uw pand staat er redelijk goed bij, maar u wil met beperkte middelen een maximale opwaardering genereren: Dit kan vaak door het pand in een betere en historisch verantwoorde kleurstelling te laten schilderen. Omdat wij de stijlkenmerken herkennen, weten wij, welke kleuren geschikt zijn en ook langdurig bijdragen aan waardevermeerdering. Soms zijn kleine detail wijzigingen ook al zeer waardevermeerderend. Mocht u toch overwegen om nieuwe kozijnen en deuren te plaatsen, overweeg dan of u wellicht terug gaat naar oorspronkelijke exemplaren. Maar wat is oorspronkelijk? Door onze kennis van stijlkenmerken van het huis, kunnen wij een voorstel hiervoor doen. Dat kost soms maar een uurtje, maar garandeerd u van maximaal resultaat. 

 

bottom of page