top of page

Promotiefilm voor restauratie in oude binnenstad van Gemeente Venlo.

Voor dit gemeentelijk monument in het plaatsje Lottum zijn wij in opdracht van een particulier een restauratieplan aan het maken. Ongelooflijk, maar dit pand is tot 10 jaar geleden bewoond geweest, maar ontbeerd elke vorm van comford en luxe. Wat er niet in zit, hoeft er ook niet uit zullen we maar zeggen. De nieuwe eigenaren en opdrachtgever, wensen een zo milieu vriendelijke aanpak en methode van verwarming.

Het woongedeelte dus compact houden is éen van de keuzes: zo is er meer ruimte straks voor een milieu vriendelijke manier van zelfvoorzienend leven. 

IMG_8347.JPG
IMG_8330.JPG
IMG_5526 (3).JPG

Kasteel Kaldenbroek te Grubbenvorst/Lottum. In opdracht van Stichting het Limburgs Landschap: Herbestemming en restauratie.

IMG_4783.JPG
De Oude Kapel te Kessel-EiK: voor particuliere opdrachtgever restauratie en herbestemming Rijksmonument. In 2020 zal dit kleine kerkje/kapel worden herbouwd in originele staat. 
IMG_5566 (4).JPG
IMG_4155 (1).JPG
IMG_4161 (1).JPG
IMG_8096.JPG

 "Villa Overberg" te Kessel: Dit rijksmonument, gebouwd in 1870, zal medio 2020 worden gerestaureerd en opnieuw geschikt gemaakt voor bewoning door particuliere opdrachtgever. Extra aandacht zal uitgaan naar isolatie en gasloos verwarmen van het gebouw. 

IMG_8102.JPG

"Onbewoonbaar verklaarde woning" Dit woonhuis in Venlo (geen monument) gaat medio 2020 verbouwd worden tot eengezinswoning voor een particuliere opdrachtgever. Het hele huis zal geheel nieuw ingedeeld worden en deels ook afgebroken. Zo ontstaat er een kleine lichthof. 

IMG_4999.JPG
IMG_4872 (3).JPG

Restauratie en herbestemming "de Puddingfabriek" te Venlo. Aan de Houtstraat zijn 7 starters huurappartementen en op de bgg commerciële ruimte gerealiseerd. Met subsidie van de Provincie Limburg en Gemeente Venlo is dit pand gerestaureerd. 

Één van de "starters" huurappartementen in "de puddingfabriek" 

De voorgevel Houtstraat voor restauratie en rechts na restauratie

De open dag tijdens de

restauratie trok 2200 bezoekers

"Starters" appartement met twee verdiepingen. Elk appartement is binnen de oude hoofdstructuur van het pand ontworpen. Zo wordt zo veel mogelijk de oorspronkelijke en logische indeling benaderd. 

Op de voormalige voorraadzolder is een appartement met slaapentresol gemaakt. Om de woning extra kwaliteit te geven is een inpandig balkon met zicht op de binnenstad gemaakt. 

De beschilderde kamer die gevonden werd achter lagen behang. Rechts de restauratie door Leon Peeters uit Venlo www.leon.nl

IMG_9548.JPG

Kleuradvies voor het buitenschilderwerk van Eetcafé Hemingway te Venlo 2019.

IMG_9547.JPG

Zelfs de kelders werden weer bruikbaar gemaakt. Door licht en lucht toetreding te vergroten, worden deze ruimtes ook beter te benutten. 

De opening door de gedeputeerde Patrick van Den Broeck, van

de Provincie Limburg

Restauratie en herbestemming D'n Arenborg te Venlo, voor particulier en met subsidie van Provincie Limburg; Gemeente Venlo en Weldadige stichting van Heutz.  

In voorbereiding: restauratie en herbestemming rijksmonument"La Trappe"te Deurne. medio 2020/2021

IMG_3146.PNG

Opening door gedeputeerde van de provincie de heer Hubert Mackus. 

IMG_2909.JPG

Het "Kranenbreukershuis" te Tegelen. Herbestemming tot 4 woningen in opdracht van Ver. Hendrick de Keyser. Met subsidie bijdrage van het rijk; Provincie en gemeente Venlo 

De zolderverdieping na restauratie

Stalbergweg 2 Venlo, zolder en gevel restauratie. Snij en knipvoeg in buitengevels.

De zolder voor de verbouwing

De Chocoladefabriek aan de Molensingel Venlo. Voor de gemeente hebben we onderzoek verricht naar het losscheuren van de voorgevel.  Het consolideren is in het voorjaar van 2018 uitgevoerd. Herbestemming is in voorbereiding. 

Den Gouden Berg te Tegelen, voor restauratie. In opdracht van Ver. Hendrick de Keyser Amsterdam. Met subsidie van Provincie Limburg en Gemeente Venlo 

Landgoed Les Beaux-Champs te Weert, Voor opdrachtgever hebben wij het pand opgemeten; tekeningen bestaande toestand gemaakt en ontwerp nieuwe toestand. inclusief herbestemmingsmogelijkheden. Verder zijn alle bijgebouwen op het terrein opgemeten en is de basis gelegd voor provinciale subsidie aanvraag bij de Provincie Limburg. Aan de hand van het schadeplan is een begroting van de te verwachten casco restauratie kosten gemaakt. 

IMG_3497.JPG

Restauratie "stijfselfabriek" te Tegelen in opdracht van Vereniging Hendrick de Keyser. Uitgevoerd: Verwerving; opmeting; planvorming en bouwbegeleiding. 

Voorgevel "Den Gouden Berg" na restauratie.

De stijfselfabriek, gelegen naast de Gouden Berg werd ook geheel gerestaureerd en herbestemd tot dubbel woonhuis en ambachtswerkplaats. 

St. Jacobs kapel Venlo: bouwkundige opname voor restauratiebehoefte Provincie Limburg/ Gemeente Venlo, Uitvoering en herbestemming door collega architect Joost Reijnen.  

Woonkamer huis Soomers Venlo

Huis Soomers, Arenborgweg 113 Venlo. Onze woon en werkplek en visitekaartje hoe restauraties uitgevoerd kunnen worden. Kom gerust eens op bezoek. 

IMG_2915.JPG

Het voorhuis is weer in de originele kleuren geschilderd 2018

voorhuis in originele kleuren hersteld
IMG_1327.JPG

Voor de renovatie

Tweewieler M. Van Vegchel Venlo, na renovatie.

Water en vuurhuisje te Maastricht: Achter de oude Minderbroeders 14. Voor restauratie. Voor een particuliere opdrachtgeefster hebben wij dit pand mogen restaureren, in samenwerking met Seventeenone interieur architecten uit Rotterdam. 

IMG_2361 (1).JPG

Woonhuis in Walbeck (DL.) bouwjaar 2005

Huiskensstraat 44a Venlo. Restauratie en herbestemming prieel Mathijsenhof tot seniorenwoning medio 2018

IMG_3159 (1).JPG
IMG_5026.jpg

De Restauratie en herbestemming van Markt 24 en 24A en tevens nr. 25 te Venlo. 

Markt 24.jpg
thumbnail_IMG_5025.jpg
IMG_5031.jpg

"Huize werklust" in de volksmond genoemd: landgoed "De Koel". Gebouwd in 1821 door Kaptein Heutz, gelegen in het kerkdorp T Ven, Venlo. Renovatie van installaties; rioleringen; keuken en badkamers, alsmede stucwerk en haarden. Diverse balklagen bleken ernstig verzwakt door insectenaantastingen en haardafvoerkanalen waren defect. 

Tevens een "Frans" afdakje ontworpen voor dit statige Franse Landhuis. 

IMG_0150.JPG
Markt, 1894.jpg

Gevels na restauratie. Kleurhistorisch onderzoek door SRAL (Stichting Restauratie Atelier Limburg). 

ea3641a3-e8c0-4b32-bb34-e56b8bf3524f.JPG
f27bc0ef-c220-482d-b46c-eb6249ceefb9.JPG

Medio 2018 zal in opdracht van de Gem. Venlo de ruimte achter "de Luif", een deel van de oude stadsmuur, onder de Primark en Maaspoort, opgewaardeerd worden, zodat meerdere gebruiksfuncties mogelijk zullen worden. 

IMG_2996 (2).JPG

Opname en advies renovatie en deels herbouw Schoneborg 1B te Belfeld. Dit woonhuis met achtergelegen schuur heeft een zogenaamd Zollinger Zatteldach. Redelijk uniek in Nederland. Het maakt deel uit van het Landgoed Arnoldushoeve. 

IMG_2495.JPG

Collega Architect, Joost Reijnen uit Venlo maakt voor de Latijnse School, of wel het Ald Weishoes te Venlo een restauratie en herbestemmingsplan voor dit complex aan de Grote Kerkstraat te Venlo. Wij mogen daarbij adviezen en aanvullingen leveren op het gebied van de technische en historische restauratie onderdelen.  

IMG_2997 (1).JPG

Voor de Gem. Venlo mochten we Parade 26 te Venlo opnemen en restauratie en herbestemming adviezen geven. 

IMG_2945 (1).JPG
349816.jpg

Voor Kasteelruïne Bleijenbeek te Afferden, hebben we de restauratie van de toegangsbrug; het "Treibhaus"en creëren van bezoekersfaciliteiten. aanvang september 2020.

IMG_6363.JPG
IMG_4975.JPG
IMG_4978.JPG

Bij onze eigen historische woonboerderij hebben wij een afdak gerealiseerd. Onder dit afdak worden de mooiste ideeën "geboren". 

B5B60AA2-0E0C-4996-9D7A-7405BCDA5A51 (1)
bottom of page